006.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про роботу галузі за минулий тиждень.

Олена Чумаченко повідомила, що спостерігається щотижнева тенденція до погіршення ситуації з COVID-19. За сім днів зареєстрували 1871 новий випадок недуги, що на 32% більше за попередній тиждень, з них 171 випадок – серед дітей. Окрім цього, зафіксували два летальні випадки. Одужало за тиждень 505 пацієнтів.

У стаціонарах закладів охорони здоров’я громади від COVID-19 наразі лікуються 75 дорослих (57 потребують кисневої терапії, восьмеро перебувають на ліжках інтенсивної терапії, семеро підключені до апаратів СІПАП) та 22 дітей із підтвердженим діагнозом (три малюки – у реанімаційному відділенні, кисневозалежні) і семеро – з підозрою на COVID-19.

У КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» лікуються 52 сумчан (40 потребують кисневої терапії, п’ятеро хворих – у реанімації).

Щодо загальної ситуації в галузі, то вона, за словами начальника управління охорони здоров’я, продовжує працювати в режимі підвищеної готовності. Загалом на стаціонарному лікуванні перебувають 1209 осіб, серед яких 147 дітей. Лікарні мають все необхідне для надання медичної допомоги цим хворим.

Також Олена Чумаченко повідомила, що всі заклади охорони здоров’я отримали акти готовності до роботи в осінньо-зимовий період. Для лікарень закуплені електроприлади для обігріву приміщень та зроблені запаси пального.

***

Приєднуйтеся: