001.jpg

Суми стануть учасниками ініціативи «Елементи доказів» у рамках Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста».

Про це йшла мова на черговій зустрічі-семінарі координаторів національної мережі ІСС-UA (Інтеркультурні міста).

Представники з Сум, Луцька, Вінниці, Павлограда та Мелітополя поділились практиками та історіями позитивної інтеркультурної взаємодії (допомоги, підтримки чи щоденної взаємодії між представниками різних культур і спільнот) у своїх містах у цей нелегкий для України час.

Надалі ці історії увійдуть до збірки «Елементи доказів», що буде опублікована Програмою ІСС та презентована на міжнародному рівні. Вона стане «доказом» спільної роботи та життєдіяльності Мережі інтеркультурних міст України цього року, попри екстремальні обставини.

Представник департаменту комунікацій та інформаційної політики Наталія ТРОЯНОВСЬКА презентувала практичний приклад співпраці між місцевими національно-культурними товариствами - єврейським та ромським.

Національний координатор мережі Ксенія РУБІКОНДО ініціювала обмін конкретними ідеями/проєктами міст-учасників щодо актуальних потреб ICC-міст України, їх громад з метою створення «портфелю ідей» ICC-міст України для презентації під час міжнародних зустрічей та нетворкінгу з метою фандрейзингу для Мережі ICC-міст України. Це сприятиме відновленню наших громад у післявоєнній відбудові.

***

Приєднуйтеся: