Надрукувати
Перегляди: 1521

Міська влада планує виділити кошти на компенсацію вартості проїзду у громадському транспорті міжобласного та міжрайонного сполучення учасникам АТО, які проживають в Сумах.


17 травня під час засідання виконавчого комітету розглядалося питання щодо внесення змін та доповнень до міського бюджету. Один із пунктів цього питання – виділення 1 млн. грн. на компенсацію вартості проїзду у громадському транспорті учасникам АТО.

Як зазначив начальник відділу логістики та зв’язку Сергій ЯКОВЕНКО, перевізники міста здійснюють перевезення бійців на безоплатній основі. У свою чергу член виконавчого комітету Юрій УДОВЕНКО зауважив, що не всі водії маршруток охоче надають таку можливість, тому перевізникам необхідно посилити роз’яснювальну роботу серед своїх водіїв.

Завдяки компенсації з міського бюджету, учасники АТО зможуть безкоштовно їздити в транспорті міжобласного та міжрайонного сполучення.

«Щодо процедури відшкодування, учаснику АТО достатньо буде пред’явити квиток і бійцю повернуть кошти, витрачені на нього», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

За словами заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Віктора ВОЛОНТИРЦЯ, підготовлено проект Положення щодо відшкодування вартості проїзду учасникам АТО.

«Міська влада йде на випередження, тому спочатку вирішують фінансові питання. Всі процедурні питання у нас витримані. Положення буде затверджено в червні. Оскільки держава не може вирішити це питання, міська влада – зможе», – зазначив посадовець.

Міський голова додав, що всі зміни та доповнення до міського бюджету на 2016 рік – соціального спрямування.

Члени виконавчого комітету підтримали дане питання. Далі його мають розглянути депутати Сумської міської ради.