Надрукувати
Перегляди: 1512

З 1 жовтня набули чинності зміни, які стосуються порядку оформлення компенсацій для громадян, які виявили бажання розмістити у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб.

Відтепер повноваження з організації роботи з оформлення компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО із застосуванням інформаційно-аналітичної системи обліку даних передані департаменту соціального захисту населення. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет.

У зв’язку з цим, сумчани, які розмістили ВПО, зобов’язані не пізніше наступного робочого дня з дня їх розміщення подати до департаменту повідомлення за встановленою формою та наступні документи:

Оригінали та копії документів у паперовому форматі подаються за адресою: вул. Харківська, 35, каб. 104, понеділок-четвер – з 8:00 до 17:15, п’ятниця з – 8:00 до 16:00.

У разі подання повідомлення в електронній формі на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до такого повідомлення додаються електронні копії (фотокопії або сканкопії) документів, що підтверджують подану інформацію.

Для оформлення грошової компенсації від держави на покриття витрат та оплату комунальних послуг, власники житлових приміщень звертаються до департаменту соціального захисту населення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця та подають заяву із зазначенням кількості днів та переселенців, які проживали протягом звітного періоду, за умови відсутності заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги (газопостачання, електропостачання, водопостачання, теплопостачання).

Додаткові консультації можна отримати за телефонами: 788-888, 787-123, 0504078899, 0504078002.

З початку впровадження механізму компенсації витрат за розміщення ВПО, у Сумській міській ТГ прийнято та опрацьовано 874 заяви, призначено компенсацію 849 громадянам.

Бланк заявки «Прихисток»

Бланк повідомлення «Прихисток»

Про соціальну програму «Прихисток»