Надрукувати
Перегляди: 1665

Вступ міста до добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – Асоціації «Енергоефективні міста України» (АЕМУ) 17 травня одноголосно підтримали члени виконавчого комітету.

Ідея створення асоціації була розроблена в рамках проекту «Моніторинг енергоефективності будівель та обладнання органів місцевого самоврядування в Україні», який здійснювався з січня 2004 по травень 2006 року за фінансової підтримки Європейської комісії в рамках програми партнерства та інституційного розвитку (Tacis IBPP).

АЕМУ створена у 2007 році. Нині вона об’єднує понад 40 українських міст з усіх регіонів України. У свою чергу, АЕМУ є колективним членом двох європейських асоціацій органів місцевого самоврядування – «Energy Cities» і «Climate Alliance» та єдиною національною структурою підтримки Угоди Мерів в Україні.

Вся діяльність Асоціації спрямована на те, щоб допомогти містам впроваджувати систему управління енергією, розробити план дій для реалізації енергетичної політики тощо.

Як повідомила директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА, не дивлячись на те, що Суми не є членом Асоціації, її фахівці надають всебічну підтримку нашому місту, проводять тренінги, семінари тощо. Чи будуть Суми одним із членів Асоціації, вирішать депутати під час наступного засідання міської ради.