005.jpg

У суботу та неділю в Сумах відбудеться низка заходів, присвячених відзначенню Днів Європи.

Про програму святкування на брифінгу 18 травня розповів заступник міського голови Степан ПАК.

«Завжди, коли ми говоримо про те, що ми маємо бути в Європі, необхідно не забувати, що Україна – центр Європи. Географічно ми вже там давно, а десь ментально і можливо матеріально ми повинні прагнути до тих стандартів, які існують у тих країнах, які прийнято називати розвиненими в економічному, політичному, гуманітарному планах», – зазначив він.

Дням Європи, розповів заступник очільника Сум, цьогоріч у місті присвятили майже весь травень. Вже відбулись Міжнародний інвестиційний форум «СУМЩИНА INVEST-2016. УКРАЇНА-ПОЛЬЩА: ІНВЕСТИЦІЇ. РОЗВИТОК. ПАРТНЕРСТВО», урочисте відкриття вул. Люблінської та вул. Іоанна Павла II, благодійний фестиваль вуличної їжі «Квітень Суми фест», селфі-квест містом.

Продовження чекає на містян і гостей міста вже цих вихідних.

Все розпочнеться 21 травня о 10.00, коли середмістя Сум стане територією «Наукового пікніка», де євроклуби та профтехучилища розгорнуть «Парк інтерактивних атракціонів», «Світову лабораторію винаходів», «Алею живих фігур», влаштують наукові розваги та конкурс винахідників. Також цього дня на сумчан чекають «Куточок спікера» з вільним мікрофоном, спілкування з «живими книгами», виставка-продаж товарів ручної роботи від сумських майстрів хенд-мейду, показ мод, майстер-класи, школа європейських мов, роздача європейської символіки, показ європейських короткометражних фільмів, лекція з циклу «Імена», присвячена Георгу Базеліцу, костюмована екскурсія містом «Я розкажу тобі про Суми».

Все відбуватиметься у сквері ім. Тараса Шевченка та на вул. Соборній.

Наступного дня, 22 травня, з 9:30 до 12:30 у парку ім. Кожедуба проходитиме інтелектуально-спортивна гра про країни Євросоюзу «Єврофутквест».