007.jpg

12 травня 2016 року, в місті Києві, представники виконавчих органів Сумської міської ради взяли участь у роботі II Форуму енергоефективного партнерства.
Його було організовано за ініціативи Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України та за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», Проекту IFC «Енергоефективність у житловому секторі в Україні», Представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні, Проектів GIZ «Створення енергетичних агентств в Україні» та «Енергоефективність у громадах», Проекту ЄС «EnPC-INTRANS» (Розвиток муніципалітетів у впровадженні і використанні енергосервісних контрактів), ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД).

Цього року понад 600 учасників з різних регіонів країни об’єдналися на одній великій дискусійній платформі, щоб обговорити надважливі питання енергонезалежності країни, стрімкого розвитку сфери енергоефективності та запровадження в Україні енергосервісу, як інструменту інвестування в термомодернізацію будівель бюджетної та житлової сфери.
У церемонії відкриття Форуму взяли участь: Володимир ГРОЙСМАН, Прем’єр-міністр України Геннадій ЗУБКО, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Сергій САВЧУК, Голова Держенергоефективності Руслана ЛИЖИЧКО, народна артистка України, громадська діячка Петер ВАГНЕР, керівник Групи підтримки України Європейської Комісії, керівники міжнародних проектів USAID, IFC, GIZ.

На Форумі була започаткована нова стратегія щодо підвищення енергоефективності у будівлях бюджетних установ шляхом укладання енергосервісних договорів, що дозволить досягнути показників комфорту у приміщеннях, не збільшуючи видатки з бюджету.

Ключовою подією заходу стало підписання меморандумів про партнерство Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування у сфері енергоефективності бюджетних установ. Такі меморандуми підписали 9 міст України, у тому числі і місто Суми, та 14 місцевих державних адміністрацій.