001.jpg

Представники міської ради обговорили з представниками Червоного Хреста питання надання внутрішньо переміщеним особам, які нині проживають у Сумах та області, ваучерів на придбання продуктів харчування в рамках Міжнародного проекту «Україна: громадський неспокій».

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його заступник Альона ДМІТРЄВСКАЯ подякували гостям за увагу до людей, котрі змушені були покинути малу батьківщину та налагоджений побут.

«Важко уявити, що довелось пережити цим людям. Зрозуміло, що тепер їм непросто будувати з нуля своє життя на новому місці. Разом із усією громадою ми робимо все, аби Суми стали для них домівкою. Добре, що й Червоний Хрест не залишається осторонь проблем вимушених переселенців», – зазначив міський голова.

Як розповів представник Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця Білал Хесейн ШАХ, ваучери на придбання продуктів харчування видаватимуть багатодітним сім'ям (три та більше дітей у віці до 18 років), інвалідам 1, 2 групи віком до 70 років, одиноким годувальникам із дітьми до 18 років, людям похилого віку (70 років і старше). Загалом ваучери отримає 1,5 тис. переселенців визначених категорій, що оселились на Сумщині. Отоварити ваучери вони зможуть у крамницях торговельної мережі «Сільпо», котру обрали через тендер.

Для видачі ваучерів влада Сум виділила приміщення в бібліотеці-філії № 17.

Наразі формується список отримувачів та уточнюються деталі справи.