Надрукувати
Перегляди: 1528

18 травня відбулися урочисті проводи призовників Сум та Сумської області, які нестимуть строкову службу в Збройних Силах України.


Їх привітали представники обласної та міської влади, ветеранських організацій, військові комісари, рідні та близькі новобранців.

«Служба в лавах ЗСУ – престижна та поважна. Армія дає багато того, чого не дасть ні школа, ні вищий навчальний заклад. Вона виховає справжніх чоловіків, спроможних захистити свою державу та своїх рідних», – сказав Степан ПАК.

Заочно звернувся він і до уклоністів та нагадав, що призовники не будуть залучатися до виконання завдань АТО. Степан Пак закликав всіх тих, хто знехтував повістками, все ж з’явитися до свого військкомату та виконати священний обов’язок чоловіка.

Зі словами настанови до юнаків звернувся голова організації ветеранів колишнього артучилища, учасник бойових дій Павло КАМЄНЄВ. Він побажав новобранцям бути здоровими, любити Україну та захищати її, досконало оволодіти своїми військовими спеціальностями. Що стосується поведінки та розпорядку, досвідчений військовий порадив забути слова «не хочу» та «не буду» і з перших днів звикати до життя у казармі.

Під час проводів було проведено молебень, а новобранців окропили святою водою. Далі юнаки урочистим маршем відправилися виконувати свій військовий обов’язок.

За словами начальник відділу комплектування та призову обласного комісаріату Ігоря ЗАКРЕВСЬКОГО, цього дня на службу в ЗСУ відправилися 100 юнаків області та міста Суми. Минулого тижня було відправлено 50. Це 30% від планового завдання. Спочатку юнаки пройдуть вишкіл в навчальних центрах, а потім відправляться служити до військових частин.