004.jpg

Представники влади Сумської міської ТГ обговорили з керівництвом Всеукраїнського фонду допомоги і розвитку HELPGROUP  деталі реалізації спільного проєкту, спрямованого на психологічну підтримку ВПО.

Директор Всеукраїнського фонду допомоги і розвитку HELPGROUP Давид ДЖАЛАГОНІЯ розповів, що ініціатива розрахова на дітей, підлітків і дорослих з-поміж ВПО, котрі оселилися в Сумській міській ТГ. Загалом планують охопити до 1200 людей. Проєкт реалізовуватиметься одночасно на Сумщині та Полтавщині.

«Йде налагодження комунікації, щоб ми співпрацювали в проєкті, який нам запропонувала організація, що фінансується з італійського бюджету. Програма розрахована на п’ять місяців, на це є необхідні кошти. Сподіваюся, що ми все впровадимо й дуже вдало», – зазначив гість.

Очільник громади подякував представникам фонду, які одними з перших простягли руку допомоги сумчанам. Олександр Лисенко запевнив партнерів у тому, що керівництво громади готове всіляко сприяти в реалізації проєкту. Зокрема, вже вирішено питання з приміщенням для занять з учасниками. Також безпосередньо під час зустрічі сторони обговорили інші моменти впровадження проєкту з психологічної підтримки ВПО, а також можливість співпраці за іншими напрямками.

«У цей важливий і такий складний час ми розуміємо, що треба співпрацювати з благодійними фондами, гуманітарними організаціями. Не лише чекати, коли пропозицій, а й самим шукати контакти, виходити на співпрацю, пропонувати механізми такого співробітництва, коли ми, наприклад, пропонуємо приміщення, транспорт, допомогу наших юристів, наших працівників. Якщо говорити про види допомоги, то важлива матеріальна складова, так і ментальний аспект. Ми вже взаємодіємо з італійцями по лінії AVSI, забезпечуючи, зокрема, ВПО продуктовими наборами. Розуміємо, що треба активно працювати і налаштовуватися на довготривалу спільну діяльність», – наголосив Олександр Лисенко.

Давид Джалагонія зазначив, що їхня сторона готова приступити до активної фази реалізації проєкту вже за два тижні. Вже мають для цього чотирьох фахівців. Якщо цей досвід виявиться успішним, фонд готовий розглядати можливість подальшої співпраці з Сумською міською ТГ.