Надрукувати
Перегляди: 1467

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО разом з директором департаменту соціального захисту населення Тетяною МАСІК та директором БО ПБФ «Карітас Суми» Олександром ДЯДЕЮ підписали Меморандум про співпрацю.

Документ стосується реалізації проєкту допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання та, за  необхідності та можливості, інших видів гуманітарної допомоги.

«Останнім часом у нашій громаді збільшується кількість внутрішньо переміщених осіб. Це люди не тільки з інших областей, але й з інших громад нашої області. Ми підтримуємо таких осіб, забезпечуємо тимчасовим житлом, гуманітарною допомогою та допомагаємо вирішувати різного роду проблеми. У цьому питанні ми постійно співпрацюємо з благодійними організаціями. Наша спільна робота з «Карітас Суми» дозволить допомогти більшій кількості ВПО. Я вдячний благодійній організації за ініціативність та небайдужість, за милосердя та дієву допомогу людям, які опинилися у скрутному становищі. Впевнений, що наша співпраця буде дуже ефективною», – зауважив очільник громади Олександр Лисенко.

Відповідно до Меморандуму, громада інформуватиме внутрішньо переміщених осіб про напрямки спільної діяльності, проводитиме просвітницькі заходи задля підвищення рівня обізнаності громадян щодо соціального захисту, сприятиме благодійному фонду в його діяльності.

«Наша благодійна організація надає різну гуманітарну допомогу ВПО та інших людям, хто цього потребує.  Також є програма допомоги з ремонтом пошкоджених домогосподарств. Допомагаємо покривати витрати за житло внутрішньо переміщеним особам. Надаємо й іншу допомогу. Дякую владі громаді за відкриту співпрацю», – сказав директор БО ПБФ «Карітас Суми» Олександр Дядя.

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО від сумської громади також подякувала благодійній організації за співпрацю та зазначила, що головна мета – допомогти тим особам, які цього потребують. А підтримка внутрішньо переміщених осіб є важливим напрямком.

«Завдяки допомозі «Карітас Суми» вирішуються важливі питання, одне з них – проживання. Наразі рішенням виконавчого комітету визначено два гуртожитки в місті, де можуть проживати ВПО. Благодійна організація бере на себе витрати на проживання. Також є можливість безкоштовного гарячого харчування один раз у день та отримання іншої гуманітарної допомоги. Дякуємо благодійній організації за співпрацю. Будемо й надалі працювати для вирішення потреб ВПО», – зазначила директор департаменту соціального захисту населення Тетяна Масік.

«Карітас Суми» надає різного роду допомогу людям, які опинилися в скрутному становищі. Офіс  благодійної організації «Парафіяльний благодійний фонд «Карітас Суми» розміщений за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 60/1. Також можна звернутися за телефоном: (050)0146189.