003.jpg

У Сумах відзначили переможців двох тематичних конкурсів, які в рамках Днів Сталої енергії проводив департамент фінансів, економіки та інвестицій

Секретар міської ради Олег РЄЗНІК подякував учасникам конкурсів «Енергоменеджер на «мінімалках»!» і «Цифровізація Eco App» за інтерес до важливих тем сьогодення. Також він закликав молоде покоління продовжувати дослідження в царині екології та енергозбереження, що з часом можуть вилитись у наукові роботи.

«Приємно бачити в цій залі переможців. Хотів би подякувати не лише вам, а й вашим батькам за те, що виховали дітей, які роблять щось для України, Кожна така перемога – це, можливо, наукове досягнення в майбутньому. Ми бачимо, що держава потребує змін, особливо в сфері енергозбереження. Бажаю, щоб ви не зупинялися, а впроваджували свої напрацювання в життя», – зазначив посадовець та вручив переможцям, а за відсутності таких їхнім батькам, подарунки.

У конкурсі «Енергоменеджер на «мінімалках»!», в якому учасники розробляли для власного помешкання заходи з енергозбереження й впроваджували їх, з-поміж учнів 5 – 8 класів перемогли: Оксана ГУТЕНКО (І місце), Анна ВАСИЛЕГА (ІІ місце), Ольга ПОДОЛЬСЬКА (ІІІ місце); з-поміж учнів 9 – 11 класів: Даніл ТКАЧЕНКО (І місце), Поліна ЗАХАРКІНА (ІІ місце), Артем РОМАНЕНКО (III місце).

Із завданням конкурсу «Цифровізація Eco App» – створити інтерактивний додаток з екологічної тематики – успішно впоралася студентка СумДУ ім. А. С. Макаренка Альона ШКУРАТ, яка розробила еко-додаток «Ґрунти та корисні копалини». Він розрахований на учнів 4-го класу та створений з метою покращення якості оцінювання учителем і закріплення знань учнями за темами: «Ґрунти» та «Корисні копалини», розвитку пам’яті та мислення, виховування естетичного сприймання об’єктів природи.

Під час заходу відзначили й сумську художницю Світлану КАЧУРОВСЬКУ, котра в рамках Днів сталої енергії провела майстер-клас із живопису«Stop Climate Change!», учасники якого малювали тварин, що через зміни клімату опинилися під загрозою зникнення.