0010.jpg

Добровольче формування Сумської міської ТГ № 5 постійно підвищує бойову майстерність і, в разі потреби, готове гідно зустріти ворога.

Боєць на псевдо Трубач, яке він отримав за вміння грати на цьому інструменті, згадує, як у перші дні гуртувалися з побратимами заради захисту громади. Досі пам’ятає перше бойове завдання, коли мали знищити ворожий блок-пост, і те, як здобували таку потрібну українському війську бойову техніку. Допомагало те, що всі мали досвід військової служби.

Відтоді було чимало таких історій зі служби, і вишкіл, і грунтовне опанування військової справи.

Наразі бійці готують позиції до зими.

Дякують керівництву громади та всім сумчанам за підтримку та допомогу. Завдяки цьому мають матеріали для облаштування бліндажів, щомісячні матеріальні виплати, пільги на житлово-комунальні послуги, отримали літню форму одягу та готуються отримати зимову.

Цивільних містян Гном закликає не втрачати оптимізму та віри в перемогу над підступним ворогом.

«Тільки якщо ми віримо в Перемогу, віримо в ЗСУ, віримо в добробати, наша віра та надія допоможуть нам перемогти. Все буде добре! Все буде Україна!» – зазначив він.

Для себе ще мріє, як після Перемоги гучно заграє на трубі для нескорених сумчан у вільному місті, поки ж береже тишу на позиціях і в домівках містян.