007.jpg

Міністр охорони здоров’я України Віктор ЛЯШКО відвідав Сумщину з метою обговорення питань розвитку мережі закладів охорони здоров’я.

Віктор Ляшко провів нараду з керівництвом області та Сумської міської ТГ, народними депутатами України,  керівниками лікувальних закладів регіону щодо актуальних питань розвитку мережі закладів охорони здоров’я.

Метою зустрічі було опрацювання проблемних питань щодо фінансування закладів охорони здоров’я, а також обговорення стратегічного розвитку спроможної мережі медичних закладів області та нашої громади.

«Провели нараду з керівниками закладів охорони здоров’я, зокрема, які отримують дофінансування за 49 пакетами НСЗУ. Механізм дофінансування в різних варіантах існує понад три роки. У наступному році більша частина державного бюджету буде спрямована на потреби оборони, тому бюджет Програми медичних гарантій буде меншим. Але МОЗ готовий вкладати у розвиток лікарень та допомагати із забезпеченням обладнанням, аби медзаклади могли розширити кількість послуг для пацієнтів та законтрактуватися на додаткові пакети з Нацслужбою здоров’я, які будуть затребуваними у найближчому майбутньому», – наголосив Віктор Ляшко.

Міністр охорони здоров’я України відвідав КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», переглянув умови перебування пацієнтів, матеріально-технічну базу та поспілкувався з медпрацівниками.

«Під час візиту міністра охорони здоров’я до нашої області обговорили багато нагальних питань щодо існування, розвитку медичної галузі, адже наразі для нашої держави охорона здоров’я  є важливим напрямком. Тому ми не повинні припиняти сприяти розвитку цієї галузі в громаді. Обговорили також проблемні питання роботи дитячої лікарні Святої Зінаїди. Ми готові допомагати та вирішувати проблемні моменти цієї лікарні щодо її забезпечення, функціонування та розвитку. Також обговорили питання взаємодії з Міністерством охорони здоров’я і з Нацслужбою здоров’я. Вдячний Віктору Ляшку за постійну допомогу та небайдужість до нашого краю. Будемо й надалі працювати задля розвитку галузі охорони здоров’я в нашій громаді, щоб надавати якісні медичні послуги для всієї області», – зазначив Олександр Лисенко.

Міністр охорони здоров’я України дав високу оцінку КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» завдяки сучасним умовам перебування та якісному центру дитячої хірургії, ортопедії та травматології, який був відкритий торік.

«На зустрічі з міністром поговорили про статус кластерних лікарень і подальший розвиток цих медзакладів у загальній мережі. Усі заклади охорони здоров’я громади входять до переліку закладів, які ввійдуть у спроможну мережу надання медичної допомоги в області. Це можливо завдяки  тому, що міською радою і депутатським корпусом останні роки приділяється велика увага розвитку медичної галузі. Ми маємо заклади охорони здоров’я, які є конкурентоздатними на ринку медичних послуг та надають високоякісну медичну допомогу на сучасному обладнанні. З бюджету громади періодично виділяються кошти на оновлення матеріально-технічної бази, на капітальні ремонти в медзакладах громади. Продовжуємо працювати над розвитком медичних послуг в лікувальних закладах, щоб бути корисними для наших мешканців та надати їм повний спектр потрібних послуг», – зауважила начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО.

Також Міністр охорони здоров’я України відвідав КНП «Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер», Сумський обласний центр служби крові та КНП «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».