0012.jpg

У Сумах члени виконавчого комітету направили кошти резервного фонду в межах загального обсягу бюджету громади для допомоги військовим та відновлення житлового фонду, пошкодженого внаслідок війни.

На заходи та роботи з територіальної оборони громади було направлено 2,3 млн грн, з них на придбання зимового одягу для членів добровольчих формувань – 1,7 млн грн (всього з додатково передбаченими – 8 млн грн) та 600 тис грн на відшкодування за спожиті комунальні послуги та енергоносії військовими формуваннями.

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО сказав, що для підвищення обороноздатності станом на 27 жовтня поточного року вже спрямовано 174,9 млн грн: «Питання обороноздатності для нас першочергові. Тому під час засідань виконкому ми ухвалюємо такі рішення, які спрямовані на допомогу нашим добробатам, бійцям частин ЗСУ, які розташовані на території нашої громади, для всіх тих, хто дбає про нашу безпеку і наш спокій».

Також під час засідання виконкому підтримали рішення щодо виділення коштів у сумі 6,9 млн грн для забезпечення відновлення об’єктів житлового фонду, пошкодженого внаслідок війни (збройної агресії) Російської федерації проти України.

Окрім того, передбачено передачу субвенції до Державного бюджету в сумі 9,4 млн грн військовим формуванням та іншим державним органам (з них 4,7 млн грн на придбання зимового одягу для військових формувань та на придбання спальних мішків, генераторів та лісоматеріалів – 2,2 млн грн, придбання твердопаливних котлів для Нацполіції – 1,2 млн грн, для експертно-кримінального центру – 800 тис. грн та Сумському районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки – 500 тис. грн.

На забезпечення закупівлі одягу пораненим військовослужбовцям для закладів охорони здоров’я – 300 тис. грн.