Надрукувати
Перегляди: 1749

У школі № 17 відкрили меморіальну дошку загиблому на Сході України випускнику навчального закладу Віталію Бею.

На урочисте відкриття меморіальної дошки Герою зібрались його рідні, колеги по роботі, бойові побратими однокласники, учні школи, вчителі, представники міської влади.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО висловив щиру вдячність батькам Віталія Бея за те, що виховали героїчного сина, а учнів закликав рівнятись на випускника школи.

«Звертаюсь сьогодні до вас, учні. Ви навчаєтесь у школі де навчався справжній патріот. Коли ви щодня підніматиметесь цими східцями, дивіться, думайте, пам'ятайте. Ми з вами повинні пам'ятати всіх, хто в різні часи боронив нашу землю. Ми схиляємо сьогодні голови перед цими Героями, перед їх пам'яттю, перед їхніми вчинками. Вони завжди в серці кожного сумчанина, в серці кожного українця. Вічна їм пам'ять! Вічна Їм слава! Слава України!» – зазначив міський голова.

Матір Героя Надія БЕЙ подякувала всім, хто доклали зусиль до відкриття меморіальної дошки, а також педагогічному колективу навчального закладу, в якому її син навчився цінувати життя, цінувати дружбу, де ухвалив рішення стати військовим.

«Я завжди пишалась і пишаюсь своїм сином. Сподіваюсь що меморіальна дошка в цій школі слугуватиме прикладом і уроком мужності, вірності обов'язку та честі і що в цій школі зростатимуть справжні патріоти України», – наголосила вона.

Колишній учень школи № 17, старший лейтенант, командир взводу управління 9-ї реактивної батареї 27-го реактивного артилерійського полку (нині 27-а Сумська реактивна артилерійська бригада) загинув 3 вересня 2014 року біля селища Перемога Луганської області, коли українських військових обстріляли з території Російської Федерації з реактивної системи залпового вогню «Смерч».

Указом Президента Україні від 23 травня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Віталій Бей нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Рішенням міської ради від 30 березня 2016 року бійцю присвоєне звання «Почесний громадянин м. Суми».