0012.jpg

Про це 19 травня розповіли під час брифінгу заступник міського голови Степан ПАК та військовий комісар Сумського об’єднаного військового комісаріату Олександр СЄРГЄЄВ.


За словами Степана ПАКА, держава забезпечує контрактникам гідні умови служби, нові покращені соціальні гарантії та грошове забезпечення. Заробітна плата контрактника – від 7 тис. грн., контракти – від 6 місяців.

Як повідомив Олександр Сєргєєв, сумчани охоче виявляють бажання служити за контрактом, а після травневих свят бажаючих знову побільшало. 35 контрактників вже направлено до навчальних центрів, ще 16 – оформлюють необхідні документи.

Контракти бувають декількох видів: на шість місяців (для осіб, які були звільнені з військової служби під час особливого періоду); на посади рядового складу – 3 роки; на посади сержантського та старшинського складу – від 3 до 5 років; до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію.

Для підписання контракту необхідно прийти до військового комісаріату для співбесіди та підбору посади. Для жінок необхідна письмова згода командира військової частини.

До військкомату необхідно надати такі документи: заяву щодо вступу на військову службу за контрактом; копію паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру; довідку з МВС України про відсутність судимості або її погашення; військовий квиток (для військовозобов’язаних). Пройти психологічне тестування, а вже потім контрактник направляється командиром для проходження військово-лікарської комісії.

Бажаючим вступити на військову службу за контрактом, ознайомитися з умовами її проходження та соціальними гарантіями необхідно звернутися до Сумського військового комісаріату за адресою: місто Суми, вул. Герасима Кондрат'єва, 157, каб. 103, 418, тел. (0542) 22-21-84, 22-61-54, 050-266-33-28.