004.jpg

Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради звертається до сумчан з проханням відповідальніше ставитися до подачі документів на отримання соціальних допомог. За недостовірну інформацію жителі міста будуть відповідати в суді.
Як повідомляє перший заступник директора департаменту Світлана МАРИНЧЕНКО, у порядку контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, які спрямовуються державою на виплату соціальних допомог, підрозділом здійснюється робота у напрямку виявлення осіб, які надали недостовірну інформацію про доходи членів домоволодіння.

Якщо за наслідками претензійної роботи боржники відмовляються повертати кошти у добровільному порядку, департамент пред’являє позовні вимоги до суду.
Так, за минулий рік було пред’явлено 118 позовів, за якими на сьогодні приймаються судові рішення щодо примусового стягнення боргу.

З початку 2016 року вже пред’явлено 43 позови, за якими тривають судові процеси.

Тому, на шляху виконання програми Уряду щодо ефективного та раціонального використання бюджетних коштів, вирішального значення набуває питання відповідального ставлення громадян до надання ними достовірних відомостей для визначення їх права на призначення різних видів соціальних допомог.