001.jpg

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО разом з народним депутатом України, лідером партії ВО «Батьківщина» Юлією ТИМОШЕНКО провели нараду з керівництвом добровольчих формувань Сумської МТГ.

На зустрічі обговорили законопроєкти, що передбачають внесення змін до законодавчих актів України щодо вдосконалення засад організації, соціального, фінансового та матеріально-технічного забезпечення добровольчих формувань територіальних громад.

Також порушили питання щодо надання добровольцям статусу учасників бойових дій. Відповідний законопроєкт, ініційований партією ВО «Батьківщина, нині на розгляді у Верховній Раді. Обговорили питання стосовно того, хто може отримати відповідний статус, які пільги та виплати мають бути для добровольців.

«Сьогодні я побачила наскільки згуртовані добровольчі формування, як міська влада їм допомагає. Побувавши на Сумщині, я розумію, що немає такої ворожої сили, яка може побороти українців. Добровольчі формування стали на захист міста з перших днів повномасштабного вторгнення росії. Вони не дали ворогові зайти та залишитися в Сумах. Тому сміливість захисників має бути відзначена на державному рівні», – зазначила Юлія Тимошенко.

Керівники добровольчих формувань поділилися думками стосовно порушених питань та висловили свої пропозиції.

«Сьогодні на нараді поговорили про існування на даний час та в майбутньому добровольчих формувань, їх підтримку на рівні громади та держави. Це  пріоритетний напрямок для нас. Ми поспілкувалися з керівниками добровольчих формувань, вислухали їхні пропозиції та думки щодо зареєстрованого законопроєкту. Будемо й надалі працювати та сприяти всім важливим рішенням стосовно забезпечення добробатів», – наголосив Олександр Лисенко.

Також очільник громади разом з лідером партії «ВО «Батьківщина» відвідали пост одного з добровольчих формувань громади та поранених військових, що знаходяться в одній із лікарень міста. Також Юлія Тимошенко передала добробатам мікрохвильовки та бензопили, у яких наразі є потреба, а разом з волонтерами БФ «Волонтери Батьківщини» відправили гуманітарну допомогу та автомобілі військовим Сумщини, які захищають країну на передовій у Донецькій області.