0010.jpg

Міський голова взяв участь у заходах з нагоди 155-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка.

Вшанувати пам'ять великого сина українського народу до його пам'ятника прийшли сумчани різного віку, серед них представники міської та обласної влади, депутати міської ради. На початку присутні поклали квіти та помолились за Кобзаря.

«Він був патріотом і борцем. Для людей і для України він жив, боровся, творив», – зазначив у своєму виступі міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Керманич обласного центру нагадав, що саме від пам'ятника Тарасові Шевченку взяла старт Революція Гідності в Сумах, безпосереднім учасником якої був й очільник міста. У подальшому, зауважив він, Кобзар став для містян символом боротьби за демократичні цінності, права та свободи та оборонцем нескорених сумчан.

«На цьому місці ми завжди почувались у безпеці. Тарас Шевченко й нині дає наснаги для боротьби. Сьогодні наші хлопці на Сході Україні у Донецькій та Луганській українських областях боронять нашу державу. Боронять так, як вчив і вчить їх символ українського народу. Символ незламності і віри, боротьби та натхнення, боротьби на незалежність нашої держави. Вічна слава тобі, Тарасе!. Назавжди ти в серці кожного українця по всьому світу», – наголосив міський голова Сум.

Під час мітингу прозвучали вірші Тараса Шевченка українською, англійською та німецькою мовою у виконанні учнів гімназії № 1 та школи № 7. А знаний у Сумах громадський діяч Катерина БІЛОЛЮБСЬКА заспівала пісню на слова Кобзаря «Ой чого ти почорніло, зеленеє поле?»