005.jpg

У Сумах продовжують видавати добровольчим формуванням міської тергромади комплекти зимової форми.

У вівторок, 29 листопада, командири формувань отримали чергову партію одягу загальною кількістю 150 комплектів.

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО пояснив, що прагнули забезпечити бійців теплим одягом раніше, але виникла затримка на етапі пошиття. Від виробника зажадали віднайти можливості, щоб пришвидшити процес.

Олександр Лисенко наголосив: комфортна та функціональна форма – базова потреба. Це, а також інші чинники, що стосуються щоденної служби добробатівців, – запорука якісного виконання покладених на них завдань.

«Наразі підбиваємо підсумки щодо забезпечення потреб добровольчих формувань, як щодо їхнього побуту, так і несення служби. Бюджет наступного року буде бюджетом безпеки та оборони: левову частку коштів направимо на те, аби сумська громада була в безпеці, щоб хлопці, які її боронять, мали все необхідне для несення своїх службових обов’язків у нормальних умовах», – наголосив очільник громади.

Присутні під час передачі чергової партії зимової форми голови депутатських фракцій «ВО «Батьківщина» Анатолій САГАЧ, «Європейська Солідарність» Вадим АКПЄРОВ та «Слуга народу» Артем КОБЗАР зазначили, що потреби ДФТГ залишаються для депутатського корпусу міської ради серед першочергових, тож обранці й надалі  всебічно підтримуватимуть добробати.

«Спочатку були виділені кошти на літню форму, потім – на зимову. Віримо і сподіваємося на те, що в найближчі тижні буде відшита вся необхідна кількість, і кожен боєць добробату вдягне обновку», – сказав Анатолій Сагач.

Його колега Артем Кобзар додав: «Хотілося б, щоб у хлопців на блок-постах був теплий одяг і вони мали всі можливості для того, аби боронити громаду».

Вадим Акпєров, як голова планово-бюджетної депутатської комісії, також акцентував, що в проєкті бюджету на 2023 рік до пріоритетних видатків віднесені ті, що стосуються безпеки та оборони: «Під час війни не повинно бути жодної політики, тож ми всі згуртувалися заради оборони рідного міста. Ми намагаємося забезпечити всі потреби ДФТГ. У бюджеті на наступний рік попередньо майже 200 млн грн плануємо на зміцнення обороноздатності та фінансування ДФТГ. Серед іншого, це і матеріальна допомога добробатівцям, і надання пільг на житлово-комунальні послуги, забезпечення пальним, адже Суми відіграють важливу роль у безпековій ситуації області загалом».