003.jpg

У центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відкрили виставку фоторобіт до Всесвітнього дня української хустки.

Виставка – результат реалізації фотопроєкту для сумчанок «Одягни свою силу» з нагоди Всесвітнього дня української хустки, організований відділом культури, центром культури і дозвілля, громадським об’єднанням «Мереживо» та фотостудією «Мальва».

«Цей проєкт організований для того, щоб підтримати наших сумчанок у такий важкий час. Хотілося продемонструвати красу наших українських жінок, українського вбрання, символіки. Адже українська хустка слугувала оберегом, символом любові та злагоди. Хустка – це та річ, що обєднує жіночі покоління, адже передається від матері до доньки. Це визначний символ в українській культурі», – зазначила директор центру культури та дозвілля Юлія ТАРАНЕНКО.

Сумчанки мали змогу зробити експрес-фото у своїй хустці у фотостудії. До експозиції ввійшли 30 фоторобіт.

«Дякую організаторам за чудовий проєкт. Він створений для популяризації нашої культури, українських символів. Такі проєкти є потрібними, адже піднімають наш патріотичний дух. Вражений фотороботами, адже всі учасниці – справжні українські красуні. Запрошую всіх сумчан завітати до бібліотеки та переглянути цю чудову виставку», – сказав заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ.

Фотовиставку можна переглянути в читальному залі бібліотеки до 15 грудня.

Директор міської централізованої бібліотечної системи Юлія ЗАГОВОРА зазначила, що по бібліотеках-філіях громади зараз проходить флешмоб «Хустку одягаю – перемогу закликаю». У кожній книгозбірні створені відповідні локації, фотовиставки, де відвідувачі можуть ознайомитися з історією такого українського символу, як хустка.