0012.jpg

Суми підписали Меморандум про взаєморозуміння з організацією «Кімонікс Інтернешнл Інк.» (виконавцем проєкту міжнародної технічної допомоги Фонду «Партнерство за сильну Україну»), що передбачає надання фінансової допомоги для облаштування в закладах освіти громади найпростіших укриттів.

Підпис під документом від сумської сторони поставив очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО. Також на підписанні були присутні депутат Верховної Ради України Тетяна СКРИПКА, заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, начальник управління освіти і науки Неля ВЕРБИЦЬКА.

Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що підписання цього Меморандуму є черговим кроком у напрямку організації безпечного освітнього процесу. Він подякував усім, завдяки кому стала можливою така співпраця.

«Поява цього Меморандуму – свідчення єдності гілок влади у досягненні мети по створенню безпечних умов для виховання та навчання юних жителів нашої громади. Відповідно до документа, у двох закладах дошкільної та двох – загальної середньої освіти громади буде проведено капітальні ремонти підвальних приміщень з метою використання їх як найпростіших укриттів. Крім того, 10 закладам освіти нададуть допомогу в обладнанні укриттів меблями, гігієнічними засобами, засобами пожежогасіння, оповіщення, освітлення, надання першої медичної допомоги тощо», – сказав посадовець.

Співпраці з Фондом «Партнерство за сильну Україну» активно сприяла народний депутат України Тетяна СКРИПКА. Вона подякувала керівництву громади та освітянам за готовність розширювати горизонти співпраці з міжнародними партнерами задля розв'язання нагальних питань освіти.

Станіслав Поляков та Неля Вербицька наголосили на тому, що зусилля керівництва громади та освітян спрямовані на надання якісних освітніх послуг і створенні безпечних умов для проведення офлайн і змішаного навчання. Наразі завершуються капітальні ремонти підвальних приміщень та цокольних поверхів у семи закладах загальної середньої освіти.