005.jpg

У Сумах стартували тренінги в рамках безплатного курсу психологічної підтримки дітей і батьків, який реалізується за підтримки міжнародної організації AVSI і Всеукраїнського фонду допомоги і розвитку HELPGROUP.

Координатор програми Інна САГЕР повідомила, що пройти таке навчання наразі виявило бажання майже 80 людей. Їх розподілили по восьми групах (окремо діти та окремо дорослі). У перших чотирьох уже почалися заняття. Загалом кожна група відвідає п’ять тренінгів кваліфікованих психологів. Паралельно триває набір до наступних груп.

«Програма зміцнює батьківсько-дитячі стосунки. Тренінги для дорослих спрямовані на формування ролі батьківства, пошук ресурсів батьківства. Заняття з дітьми направлені на формування стресостійкості, працюємо з неконструктивними емоціями, які заважають», – зазначила Інна Сагер.

Розклад занять складений з урахуванням побажань слухачів. Тренінги проходять у різний час доби, у будні та на вихідних, на трьох майданчиках.

«При роботі з дітьми багато уваги будемо приділяємо тому, щоб навчитися розслаблятися, керувати емоціями, вміти справлятися зі злістю, страхом, тривогою. Робитимемо це через рухливі ігри, психологічні вправи, засобами арттерапії», – розповіла психолог курсу Таїсія ЛУЦЬКОВСЬКА.

Програма розрахована на п’ять місяців і покликана допомогти 1200 сумчанам. Вона фінансується донором Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo.