004.jpg

ГО «Сумський бабський батальйон – ТИЛ» передала закладам освіти сумської громади генератори, що були отримані від німецьких партнерів з організації Blau-Gelbes Kreuz.

Пристрої розподілили між закладами загальної середньої та дошкільної освіти. Загалом генераторів чотири. Їх отримали школи № 9 і № 23 і дитсадок № 28 у Сумах, а також ліцей у Боромлі.

«Ми маємо один генератор, другий для такого густонаселеного мікрорайоні також буде в нагоді. А в разі змішаного навчання ми зможемо використовувати його для підключення інтерактивного обладнання», – повідомила директор школи № 23 Наталія ПЕДЯШ.

Волонтерка «СББ-ТИЛ» Віталія ВЕРЕМІЄНКО зазначила, що організація таким чином віддячила освітянам, які своєю чергою разом із вихованцями та учнями, батьківською громадськістю постійно підтримують волонтерів у їхній шляхетній справі.

«Вони допомагають завжди. Вчителі плетуть сітки, забезпечують тканиною, діти постійно беруть участь в усіх проєктах, які реалізує «СББ-ТИЛ». Так, нещодавно проходила акція «Пакунок вдячності», до якої долучилися практично всі школи Сум, а також області», – зауважила волонтерка.

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО подякував сумським волонтерам і благодійникам з Німеччини за надані генератори. Посадовець відзначив вагомий внесок ГО «СББ-Тил», яка від початку війни допомагає захисникам України у досягненні Перемоги над країною-агресором.

«Треба об’єднуватися всім небайдужим і спільно вирішувати питання, що постають. Ми централізовано коштом громади закуповуємо генератори, але зрозуміло, що вони ніколи не будуть зайвими, тож, коли ми отримуємо допомогу, завжди кажемо за це «дякуємо», – наголосив Олександр Лисенко.

Керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК повідомила, що коштом громади вже придбали 31 генератор і запланована закупівля ще 50.

«На виконання доручення очільника громади, комунальні установи наразі забезпечені генераторами на 70%. Готуємося до будь-яких сценаріїв, тому буде забезпечено все на 100%. Також наразі, за завданням Президента, відсотків на 75% розгорнуті Пункти Незламності. Кожен забезпечений генератором. Отримані сьогодні пристрої також слугуватимуть для того, щоб забезпечити роботу таких місць», – сказала посадовець.

Принагідно сумські посадовці повідомили про те, що ухвалено рішення про проведення обстеження для подальшого ремонту будівлі, у якій розміщується волонтерська організація.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет