Надрукувати
Перегляди: 712

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику громади Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про роботу галузі.

Посадовець повідомила, що захворюваність на ГРВІ та грип збільшилася. Протягом тижня занедужали 1199 осіб, що на 23% більше ніж за попередній. Найбільше, як і раніше, хворіли діти віком від п’яти до 14 років (450 хлопчиків і дівчаток, усього ж захворіло 784 дитини). Госпіталізували 84 особи. Інтенсивний показник захворюваності наразі на 31% нижче за цілорічний пороговий рівень.

Щодо загальної ситуації по галузі, начальник управління охорони здоров’я поінформувала, що заклади продовжують працювати в режимі підвищеної готовності. Є все необхідне для надання медичної допомоги та пально-мастильні матеріали для генераторів, за допомогою яких лікарні мають можливість провадити свою діяльність у період вимкнення електроенергії.

Очільник громади Олександр Лисенко звернув увагу Олени Чумаченко на необхідність продовження робіт з облаштування в лікарнях укриттів. Для прикладу навів досвід КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії». Начальник управління охорони здоров’я повідомила, що відповідні заходи здійснюються.