Надрукувати
Перегляди: 2269

У обласному центрі сумчани мають можливість отримати навички з написання проектів, які допоможуть у створенні комфортних умов для проживання в нашому місті. Такі вони можуть подавати у рамках громадського (партиципаторного) бюджету вже з 1 червня.

Рішення про проведення таких занять для городян ухвалила Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми. Ось вже другий тиждень тренінги тривають для різних категорій – студентів, представників ОСББ, громадських активістів та інших. Проводять їх експерти, члени Координаційної ради Наталія ВИННИЧЕНКО та Тетяна ЖУРБА.

Городянам розповідають про основні принципи бюджету участі, інноваційність впровадження такого механізму залучення громадськості до розподілу бюджетних коштів та залучення до ухвалення управлінських рішень, дають поради та роз’яснення щодо заповнення бланка заявки на участь та опису і подання проектів.

Такі навчання вже пройшли кілька десятків сумчан, тож аби долучитися, необхідно лише заповнити заявку на сайті міської ради у розділі «Громадський (партиципаторний) бюджет» або за цим посиланням

Черговий тренінг запланований на 27 травня о 18:00 (пл. Незалежності, 2, каб. 59).

Нагадаємо, що у Сумах розпочато впровадження громадського (партиципаторного) бюджету, або як його ще називають «бюджет участі». Завдяки йому сумчани мають можливість розробити власний проект щодо покращення умов проживання та комфорту городян на території двору, мікрорайону, усього міста. Зібравши 15 підписів однодумців, проект необхідно подати до міської ради, де після його оцінки щодо можливості реалізації за участю експертів структурних підрозділів та представників громадськості, він потрапить на загальноміське голосування. Проекти, які отримають найбільшу підтримку у межах визначеного фінансового ресурсу, а на 2017 рік це 5 млн грн, будуть обов’язково реалізовані міською владою.

Прийом проектів від сумчан розпочнеться вже 1 червня і триватиме місяць. Проект можна розробити вартістю до 1 млн грн (загальноміський) чи до 500 тис. грн. (локальний).

З положенням про громадський бюджет, формою заявки, умовами подачі та іншою інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті Сумської міської ради або у мережі Фейсбук («Суми. Бюджет небайдужості»).