003.jpg

Призовників, які не явилися за повісткою до військового комісаріату, притягнуто до адміністративної відповідальності, наступна – кримінальна.


Про це повідомив військовий комісар Сумського міського об’єднаного військового комісаріату Олександр СЄРГЄЄВ.

Протягом 2016 року за ухилення від явки до військового комісаріату для проходження призовних комісій та призову на строкову військову службу без поважних причин складено 11 протоколів за ст. 210 ч. 1 Кодексу України «Про адміністративне правопорушення». Відтепер уклоністам доведеться сплатити 493 грн. штрафу.

Нагадаємо, спочатку року для призовників передбачалося більше 7 тис. повісток. Та не всі вдалося вручити. В основному призовники або не відчиняють двері, або переховуються.

Олександр Сєргєєв наголошує, що у разі, якщо призовники і надалі будуть уникати свого чоловічого, громадянського обов’язку та переховуватися – будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Тому краще з’явитися до військового комісаріату та пройти призовну комісію.

Для цього містяни призовного віку мають з’явитися до Сумського міського військового комісаріату за адресою: м. Суми, вул. Г.Кондратьєва, 157. Із собою необхідно мати паспорт та приписне свідоцтво.