Надрукувати
Перегляди: 1631

Депутати Сумської міської ради підтримали рішення про вступ міста до Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – Асоціації «Енергоефективні міста України».


Відтепер Суми зможуть отримувати кваліфіковану допомогу та консультації при розробці та впровадженні системи управління енергією, розробці плану дій для реалізації енергетичної політики з метою ефективного використання енергетичних ресурсів, посилення енергетичної безпеки, покращення якості надання послуг та захисту довкілля. Адже саме ці напрямки є пріоритетними для Асоціації, ідея створення якої виникла в рамках проекту «Моніторинг енергоефективності будівель та обладнання органів місцевого самоврядування в Україні».

Нині членами Асоціації є 40 українських міст з усіх регіонів України.

Аби Суми якнайшвидше приєдналися до них, депутати уповноважили міського голову Олександра ЛИСЕНКА подати заяву про членство, а далі керманич обласного центру буде представляти інтереси міської ради в Асоціації «Енергоефективні міста України».

Сумські обранці підтримали вступ Сум до Асоціації 27 голосами. До цього таке рішення підтримали і члени виконавчого комітету.