005.jpg

Мешканцям сумської громади з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування придбали житло за кошти субвенції з державного бюджету та співфінансування з бюджету сумської громади.

Протягом 2021 року були виділені кошти з державного бюджету та співфінансування з бюджету громади на придбання житла 11 особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2022 році придбали житло сімом особам. На кожну особу виділили більше 420 тис. грн з державного бюджету і близько 190 тис. грн з бюджету громади.

«Зараз, як ніколи, ми розуміємо, що в нашому житті важливо мати свій дім. І я радий, що такі довгоочікувані мрії збуваються і родини тепер мають власне житло. Будемо продовжувати працювати для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, щоб вони почували себе захищеними та жили щасливо в нашій громаді. Вдячний усім сумчанам, адже це вклад кожного», – зазначив очільник громади Олександр ЛИСЕНКО.

На зустрічі були присутні ті діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, хто отримав співфінансування на житло з бюджету громади та протягом 2022 року придбав житло в Сумській міській ТГ.

«Ми зробили дуже важливу справу, адже зараз, як ніколи, важливо допомагати тим, хто цього потребує. І варто зазначити, що пріоритетним напрямком наразі є оборона нашої громади, але ми не забуваємо про соціальний напрям і виділяємо кошти з бюджету громади на допомогу сумчанам», – наголосила заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО.

Начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія ПОДОПРИГОРА розповіла, що наразі триває придбання квартир ще для чотирьох осіб з дітей-сиріт.

«Довгий час працювала комісія та погоджувала квартири для придбання. Наші вихованці особисто підбирали житло, а комісія погоджувала кожну квартиру. Дякую владі громади та депутатам, що підтримали таку ініціативу, адже по Сумській області тільки в сумській тергромаді було співфінансування, у інших громадах не було», – додала Валерія Подопригора.

На зустрічі родини отримали подарунки – столовий посуд для дому, а діти – рюкзаки зі шкільним приладдям та солодощі.