Надрукувати
Перегляди: 681

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику громади Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про роботу галузі.

Посадовець повідомила, що заклади продовжують працювати в режимі підвищеної готовності. Вони забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги та пальним для генераторів.

Захворюваність на ГРВІ та грип зменшилася на 3%: протягом тижня зареєстрували 1101 новий випадок недуги. Найбільше хворих, як і раніше, серед дитячого населення віком від п’яти до 14 років. Усього ж за тиждень занедужало 542 дитини. Госпіталізували 59 хворих (61% – діти). Інтенсивний показник захворюваності наразі на 37% нижче за цілорічний пороговий рівень.

Під час апаратної наради очільник громади порушив питання підписання закладами медицини договорів із НСЗУ за Програмою медичних гарантій на 2023 рік і наявного у них наразі фінансування. Начальник управління охорони здоров’я проінформувала, що лікарні мають кошти на виплату заробітної плати у січні. За поданими КНП заявками на поточний рік отримане погодження. Щойно договори будуть підписані, надійде фінансування. Орієнтовно – в першій половині лютого.

Також Олександр Лисенко звернув увагу Олени Чумаченко на необхідність продовження робіт з утеплення КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії», а також планування відповідних робіт по КНП «Центральна міська клінічна лікарня», КНП «Клінічна лікарня № 5» – можливо на умовах співфінансування з лікарнями.

Очільник громади наголосив на тому, що директори КНП мають бути менеджерами та правильно планувати й організовувати діяльність очолюваних ними закладів.