001.jpg

Управління «Служба у справах дітей» провело чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

На засіданні під головуванням заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО розглянули 12 питань щодо захисту та реалізації прав дітей: сім – щодо захисту та реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх, п’ять – спірних, які потребували колегіального вирішення.

За результатами розгляду члени комісії дозволили вчинити сім правочинів за участю дітей: оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору дарування, надання дозволу на оформлення в установленому законом порядку необхідних документів від імені малолітньої для отримання останньою у власність земельної ділянки, для ведення особистого селянського господарства.

Серед немайнових питань, які розглядали, були такі, що стосувалися зміни прізвища дитини, визначення місця проживання малолітньої дитини, доцільності встановлення опіки над малолітнім, надання згоди на роз’єднання дітей, порядку участі батька у вихованні дітей.

Також комісія затвердила п’ять індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.