Надрукувати
Перегляди: 1258

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомило про офіційне приєднання нашої країни до європейської програми малого і середнього бізнесу COSME та підписання відповідної Угоди про участь у Програмі з Європейською Комісією.

Завдяки цьому кожен із сумчан, хто має малий чи середній бізнес, отримав чудову нагоду зміцнити його конкурентоспроможність.
Адже доступна для України Програма на 2016 рік складається із 25 підпрограм, які класифіковано за трьома напрямками: полегшення виходу на зовнішні ринки; поліпшення умов для конкурентоспроможності; формування культури ведення бізнесу.

Участь у програмах COSME можуть брати малий та середній бізнес, громадські організації, установи, агентства регіонального розвитку, освітні заклади. Будь які бізнес-асоціації, профспілки, кластери, органи державної влади. Окремі вимоги до учасників прописані у спеціальних критеріях для кожної з підпрограм.
У березні 2016 року представники Європейської комісії почнуть обирати організації на території України, що будуть реалізовувати окремі підпрограми коштом бюджету COSME.

Для того, щоб взяти участь у будь-якому конкурсі в рамках проекту COSME, необхідно зайти на сайт https://ec.europa.eu/easme/en/cosme та обрати потрібний вам конкурс. Інформація постійно оновлюється, тож треба слідкувати за оголошеннями на цьому сайті. Переконайтесь у тому, що кінцевий строк подачі заявки ще не настав та ваша організація відповідає критеріям конкурсу. Уважно прочитайте опис та умови конкурсу та завантажте для заповнення форми, які мають бути нижче під описом конкурсу. Подача проектної пропозиції відбувається лише онлайн.


З приводу заповнення форм можна можна звернутися за консультацією до контактного центру EEN. Заповнення форм для будь-якого конкурсу в рамках COSME має бути виключно англійською мовою. Оцінка та оголошення результатів конкурсів здійснюється Єврокомісією.