Надрукувати
Перегляди: 4895

Сумський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки набирає бійців до окремого стрілецького батальйону Сумської області.

Начальник пресслужби Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр БОНДАРЕНКО повідомив, що формування стрілецьких батальйонів відбувається у кожній області, Києві та Дніпрі. Це робиться відповідно наказу Головнокомандувача Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією рф проти України та з метою оперативного реагування на загрози національній безпеці держави.

До лав окремого стрілецького батальйону Сумської області приймають чоловіків і жінок віком від 18 до 60 років, які не мають обмежень за станом здоров’я для проходження військової служби. Як зазначила військовослужбовець Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Тетяна ЗАКРЕВСЬКА, потрібні люди як із досвідом військової служби, так і без такого, адже всі проходитимуть відповідне навчання. Також це можуть бути ті, хто має не лише військову, а й цивільну спеціальність. Бійці батальйону матимуть ті соціальні гарантії, що й усі військовослужбовці ЗСУ. 

Наразі на базі центрів зайнятості області оповіщують тих, хто перебуває на обліку,  про наявність військових вакансій для подальшого проведення індивідуальних бесід з тими, хто виявив бажання проходити військову службу.

Додаткову інформацію можна отримати в Сумському міському (вул. Г. Кондратьєва, 157; тел.: (0542)22-21-84) та Сумському районному (вул. Янки Купала, 1; тел.: (0542)61-81-83) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.