007.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику громади Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про роботу галузі.

Посадовець проінформувала про те, що протягом тижня захворюваність на ГРВІ та грип зменшилася на 7,6%: зареєстрували 991 новий випадок недуги. Більше ніж половина хворих (58,5%) – діти віком до 18 років. Госпіталізували 51 хворого (31 дитину та 20 дорослих). Інтенсивний показник захворюваності наразі на 37,8% нижче за цілорічний пороговий рівень.

Загалом нині стаціонарне лікування у підпорядкованих громаді закладах охорони здоров’я проходять 1450 людей (140 – діти). Є все необхідне для надання їм необхідної медичної допомоги, а також пальне для генераторів для безперебійної роботи лікарів.

Начальник управління охорони здоров’я повідомила про те, що заклади первинної ланки вже уклали договори з НСЗУ. Почалася відповідна робота по закладах вторинної ланки. На поточному тижні її мають завершити. Попри затримку з укладанням договорів, КНП віднайшли можливість виплатити заробітну плату за січень коштами, отриманими торік.