Надрукувати
Перегляди: 834

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО пояснив, що реформування ДФТГ міської тергромади не вплине на кількість бійців та не знизить їхню боєздатність.

Посадовець зазначив, що реформування добровольчих формувань тергромад проходить по всій Україні за наказом вищого командування ЗСУ. У результаті таких змін у Сумській міській тергромаді з дев’яти ДФТГ сформують чотири, без зміни загальної чисельності особового складу формувань.

«Я отримую багато звернень з питанням: «Що ви робите з добробатами?». Що ми робимо, так це забезпечуємо, утримуємо, допомагаємо і разом будуємо плани. Дійсно, сьогодні відповідне міністерство та командування Сил територіальної оборони ухвалили рішення про реформування. У нас це відбулося таким чином, що кількість добровольчих формувань зменшено вдвічі, але кількість бійців залишається на тому ж рівні. Добробати у нас не скорочуються, а реформуються. Це зроблено для підсилення певних напрямків оборони громади і для покращення системи управління, забезпечення діяльності», – зазначив очільник сумської громади Олександр ЛИСЕНКО.