003.jpg

Секретар міської ради Олег РЄЗНІК провів робочу зустріч з представниками кластеру охорони здоров’я та хабу (м. Полтава) World Health Organization (ВООЗ) щодо координації з міжнародними партнерами у наданні медичних послуг.

Координатор хабу у Полтаві, Олег МІХАЛЬОВ познайомив учасників з можливостями співпраці у межах кластеру Всесвітньої організації охорони здоров’я, що об’єднав понад 180 міжнародних партнерів, готових надавати допомогу закладам охорони здоров’я в умовах воєнного стану. ВООЗ стала лідером з організації кластерної роботи, майданчиком онлайн-інструментів для оперативного обміну інформацією щодо оцінки медичних закладів, розробки модулів для первинної ланки, донацій, мобільної клініки та інших напрямків в галузі охорони здоров’я.

Національна координаторка кластеру охорони здоров’я Ламія БЕЗЕЛЬ ознайомила з сімома активностями, розробленими на 2023 рік: забезпечення доступу до медичних послуг (психічне здоров’я, репродуктивне здоров’я, підвищення доступності медичних послуг); ваучери – грошова допомога пацієнтам, покриття витрат на придбання ліків; донації – надання розхідних матеріалів, обладнання; комунікація в громадах; оцінка системи охорони здоров’я; підвищення рівня надання медпослуг (тренінги, підвищення освітнього та практичного рівня персоналу); підвищення спроможності реагування на надзвичайні стани.

Арсенал медичних закладів Сум представили секретар міської ради Олег РЄЗНІК та начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО, зосередившись на загалом досить потужному власному потенціалі. Вони акцентували увагу на потребах: у мобільній аптеці, забезпеченні розхідними матеріалами, хірургічними пакетами, організації надання медичних послуг в умовах укриттів і бомбосховищ, освітніх тренінгах з медицини надзвичайних станів та тактичної медицини.

Олег Рєзнік подякував представникам ВООЗ за надану можливість ознайомитися з новими можливостями співпраці з міжнародними партерами.