Надрукувати
Перегляди: 1534

У четвер відбулась зустріч заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ, депутата міської ради Олександра ЗИМЕНКА, священика римо-католицької громади Войцеха СТАСЕВИЧА з учасниками АТО.

Зустріч проходила на подвір'ї Костелу Благовіщення Пресвятої Діви Марії. На ній були присутні бійці Сергій КОЗНІЄНКО та Юрій УДОВЕНКО. Військовики розповіли про воєнні будні, бойових побратимів і те, як повертались до мирного життя.

В особливо тяжкі хвилини, зазначив Сергій Кознієнко, допомагала вистояти віра в Бога. Він зауважив, що  й своїм порятунком завдячує  іконці, яка завжди була з ним.

Як розповів Юрій Удовенко, навіть затяті атеїсти ставали там віруючими, і пригадав, як одного разу у важку хвилину бійці почали молитись і саме це, на їхню думку, їх і врятувало.

Священик римо-католицької громади Войцех СТАСЕВИЧ зізнався, що вражений силою духу учасників АТО. Вони, за його словами, часті гості в Костелі Благовіщення Пресвятої Діви Марії. Шукають тут розради та питаються, чи мали право порушувати заповідь «Не вбий».

13282071 997007377081185 352238556 n

У Костелі військовики отримують моральні, а по можливості, й матеріальну підтримку. Саме з ініціативи парафіян торік провели благодійний фестиваль вуличної їжі «Квітень Суми фест», де збирали кошти на лікування пораненого на Сході Сергія ФЕСЕНКА.

Повсякчас піклується про тих, хто повернулись зі Сходу, й міська влада. Бійцями, повідомила заступник міського голови, опікується Департамент соціального захисту населення. Задля підтримки бійців на рівні міста визначено ряд пільг для учасників АТО і членів їхніх сімей. А днями депутати міської ради ухвалили ще й рішення про безоплатний проїзд цієї категорії. Також тривають роботи зі створення Центру надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасникам бойових дій, учасникам АТО та членам їх сімей.