001.jpg

Наступного тижня в Сумах відбудеться видача допомоги від держави внутрішньо переміщеним особам, які переїхали до Сумської міської ТГ після 24 лютого 2022 року, перебувають на обліку в департаменті соціального захисту населення та ще не отримували таку допомогу.

Видача триватиме з 13 по 17 лютого. Загальна кількість сформованих продуктових наборів — 4300.

«Вони міститимуть борошно, олію, макарони, цукор, каву, крупи, згущене та сухе молоко, — говорить заступник очільника Сумської міської тергромади Станіслав ПОЛЯКОВ. — Склад наборів дещо різнитиметься залежно від постачальника. Їх фасували самі працівники закладів освіти відповідно до норм фасування продовольчих товарів. Дякую їм за це».

Для отримання допомоги необхідно буде мати з собою оригінали паспорта та ідентифікаційного кода й довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Для посвідчення особи можуть використовуватися документи в застосунку «Дія».

Довірена особа також зможе отримати набір за наявності вищезазначених оригіналів документів людини, за яку бере допомогу, та власного паспорта, але не більше двох наборів.

Допомога видаватиметься особам, які досягли 18-річного віку, з 9:00 до 15:00 у трьох закладах освіти — школах № 7, № 10 і № 23. У разі повітряної тривоги видавання призупинятиметься.

Наразі на обліку в департаменті соціального захисту населення перебуває понад 17 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які переїхали до Сумської міської ТГ після 24 лютого 2022 року.