004.jpg

У Сумах за ініціативи департаменту комунікацій та інформаційної політики до річниці початку повномасштабного вторгнення рф відбулася акція «Суми: рік незламності», під час якої в середмісті створили інтерактивну локацію.

Таке місце облаштували біля знаку «Я люблю Суми». Поруч з ним поклали мішки з піском та кетяги калини – як символ стійкості та незламності сумчан і всіх українців.

Учасники акції залишали на піксельних сердечках свої щирі побажання, а потім розміщували їх на великому серці. Також оздоблювали знак синьо-жовтими стрічками.

Ініціатива знаходила відгук у перехожих різного віку: вони активно долучалися до перетворення одного з головних символів міста. 

Загалом на великому серці розмістили кілька десятків сердечок із побажаннями.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН зазначила, що акція покликана вкотре нагадати про мужність наших містян, які дали гідну відсіч ворогу, та ще раз подякувати захисникам України. Захід планували зробити масовим, але, з огляду на безпекову ситуацію, вирішили широко не анонсувати.

«Хотілося візуалізувати бажання сумчан, їхні прагнення, любов до рідного міста. Обрали саме це місце, бо воно було одним з улюблених місць містян до 24 лютого 2022 року. За останній рік в душі кожного з нас це червоне серце стало піксельним: ми допомагали Збройним Силам, добровольчим формуванням, залишалися на своїх робочих місцях. Сумчани не відступили. Ми залишилися тут для того, щоб обороняти місто, забезпечувати його функціонування та наближати Перемогу», – зазначила Антоніна Кохан.

Тематична інтерактивна локація діятиме в середмісті до понеділка, 27 лютого.