0010.jpg

У Сумах відзначили переможців конкурсу соціальних відеороликів «Я і Кобзар», що проходив до Дня народження Тараса Шевченка.

Конкурс організував відділ молодіжної політики з метою національно-патріотичного виховання сумчан, популяризації творів Тараса Шевченка та виявлення творчої, креативної, поетичної молоді громади. Такий конкурс проводять уже втретє.

У конкурсі взяла участь рекордна кількість учасників з-поміж школярів і студентів  – 110. Вони підготували 98 відеороликів, у яких напам'ять декламували уривки з творів Тараса Шевченка. 

«Тарас Шевченко – видатна особистість, і сьогодні ми відзначаємо 209-ту річницю від Дня його народження. І наразі в його творчості ми вбачаємо сьогодення, рядки його творів, як ніколи, є актуальними. Відеороботи учасників є неймовірними, емоційними та чуттєвими. Вдячний кожному за участь! Молодь нашої громади – талановита та активна, і кількість учасників у конкурсі – цьому доказ»,  – зазначив Станіслав Поляков.

Серед учасників обрали трьох переможців. Ними стали Микола СІРОШТАН, Анастасія ЦИРУЛІК, Іван ВАСИЛЬЧЕНКО.

Подяки за участь отримали й інші учасники конкурсу, зокрема два колективи – студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК Сумського державного університету та народний колектив України дизайн-студії «АРТеlь moda».

«Усі роботи дійсно круті, і нам важко було обрати найкращі. Тому ми вирішили відзначити не тільки переможців, а й учасників та колективи, що взяли участь. Ми переглянули велику кількість робіт, і можу сказати, що кожна є незрівнянною та особливою. Дякую всім за участь!» – сказала начальник відділу молодіжної політики Тетяна Сахнюк.

Учасників та переможців відзначили подяками та подарунками від партнерів та спонсорів.

Наприкінці присутні долучилися до флешмобу з нагоди Дня народження Тараса Шевченка, зачитавши рядки Кобзаря.