005.jpg

У центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відбулася презентація документального видання «У вирі життя – сумські ветерани».

Голова ради Сумської міської організації ветеранів України В’ячеслав НИЧИПОРЕНКО розповів, що ідея написання книги виникла у квітні 2021 року. Створили редакційну раду, яка спільно з учасниками ветеранської організації плідно працювала над виданням, і до кінця року відповідний макет був готовий. Книгу планували представити під час урочистих заходів з нагоди 35-річчя міської організації ветеранів України, яке мали відзначати у березні 2022 року, але у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф змогли зробити це лише через рік.

Книгу видали коштом бюджету громади накладом у 200 примірників. Видання складається з документальних нарисів, які розповідають про історію ветеранського руху в Сумах, створення та діяльність міської організації, первинних осередків, активних учасників ветеранського руху.

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО подякував тим, хто працював над книгою, а також усім учасникам ветеранського руху за активну життєву позицію та небайдужість до питань сьогодення. Він наголосив на тому, що життєвий і професійний досвід ветеранів та їхня мудрість – корисний ресурс, який влада задіюватиме при розв'язанні важливих питань життєдіяльності громади.

«Робота, яку ви ведете не один рік і яка спрямована на розв’язання проблемних питань громади, виховання молоді, підтримку морального духу сумчан – важлива. Дякую вам за це. Ми завжди дослухаємося до вас і запевняю, що й надалі буде так», – зазначив посадовець.

Книгу розповсюдять по бібліотеках міста. Також її вручатимуть активістам ветеранського руху, що вперше зробили безпосередньо під час презентації.

Користуючись нагодою, очільник громади передав керівнику народної хорової капели «Гармонія» Олександрі БІЛОВОЛ Почесну відзнаку Сумської міської ради «За майстерність».

Також під час презентації документального видання представили марш Анатолія БЛИЗНЮКА та Євгена КАРПЕНКА «Наша слава – сумські козаки».

Начальник управління суспільних комунікацій департаменту комунікацій та інформаційної політики Олена ДЯГОВЕЦЬ повідомила, що відеоверсію цього музичного твору за допомогою QR-коду передадуть сумчанам, які зараз захищають Україну зі зброєю в руках.