007.jpg

У рамках Всесвітньої акції «Година Землі – 2023» департамент фінансів, економіки та інвестицій проводить конкурси, покликані привернути увагу юного покоління до питань охорони довкілля, відновлювальної енергетики та адаптації до змін клімату.

Сумчани віком від 14 до 16 років (12 осіб) зможуть взяти участь у безплатному майстер-класі з живопису «Smile of the spring». Заняття розраховане на 12 осіб. Для участі необхідно зареєструватися. Дату та час проведення майстер-класу учасникам повідомлять особисто.

Конкурс «Protecting the planet starts with you» має на меті формування екологічної свідомості серед молоді, здатної генерувати нові ідеї, привернення уваги до наявних проблем у сфері охорони довкілля, біорізноманіття, пом’якшення наслідків змін клімату та викладення в графічному редакторі особистого бачення щодо шляхів їх вирішення. Кінцевий термін подання робіт – 22 березня.

До цієї ж дати триватиме й приймання робіт на конкурс есе на тему: «Альтернативна енергетика як складова кліматичної адаптації». Він покликаний підвищити обізнаність молоді у питаннях відновлювальної енергетики та її впливу на кліматичну адаптацію.

На суботу, 25 березня, заплановане проведення флешмобу «60+», учасники якого викладуть зі світлодіодних свічок символ акції.

Нагадаємо, «Година Землі» – найбільша світова ініціатива на підтримку планети. Це – імпульс для розвитку, освіти та осмислення звичок – власних, родини, компанії та цілої країни – заради життя в гармонії з природою. Акцію проводять щороку в останню суботу березня.

Детальніше про конкурси за цим посиланням

***

Флешмоб перенесений на вівторок, 28 березня (14:30, КУ «Агенція промоції «Суми»).