004.jpg

Асоціація міст України стурбована тим, що з прийняттям проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» № 5655 буде обмежено права місцевого самоврядування контролювати будівництво.

Законопроєкт № 5655 від 11 червня 2021 року, який був покликаний реформувати містобудівну галузь України, пройшов друге читання у ВРУ та перебуває на розгляді Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО.

В АМУ переконані, що в разі набуття документом чинності, буде повністю знищено можливості місцевого самоврядування контролювати будівництво на своїй території.
Асоціація міст України та понад 1000 депутатів місцевих рад з різних територіальних громад звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням ветувати законопроєкт 5655.

Відповідну Петицію на сайті Президента необхідні 25000 громадян підписали за кілька годин, а загальна кількість підписів перевищила 42000, що зробило цю петицію однією з найбільш масових за весь час роботи Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Також з заявою про небезпеку введення в дію цього законопроєкту виступила низка громадських організацій, на чолі з Рухом ЧЕСНО.