0012.jpg

У Сумах нагородили переможців і призерів конкурсів, проведених у рамках Всесвітньої акції «Година Землі – 2023».

Начальник відділу екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії департаменту фінансів, економіки та інвестицій Марина ДРАНІЧЕНКО розповіла, що, організовуючи конкурси, мали на меті привернути увагу молодого покоління до питань охорони довкілля, відновлювальної енергетики та адаптації до змін клімату.

Юні сумчани писали есе на тему: «Альтернативна енергетика як складова кліматичної адаптації», створювали інфографіку в рамках конкурсу «Protecting the planet starts with you».

До складу журі ввійшли провідні експерти у сфері енергоефективності, питань охорони довкілля та зміни клімату. Вони високо оцінили рівень поданих робіт.

У конкурсі есе І місце посіла Христина ГРИЦАЄНКО, II – Андрій ФЕДОРЧЕНКОВ, III – Ірина ПОПОВА. У конкурсі інфографіки І місце здобула Софія ДУБІНІНА, II – Аліна РАДЧЕНКО, III – Дмитро КУШНІРЧУК.

Переможці та призери отримали призи від міської ради, ГО «Екоклуб» (м. Рівне) та ГО «Еколтава» (м. Полтава). А решті учасників вручили пам'ятні подарунки.

«Зібралися розумники та розумниці, які не лише займаються самореалізацією, а й беруть активну участь у популяризації захисту довкілля та відновлювальної енергетики, думають про те, як зберегти нашу планету для нащадків: своїх дітей, своїх онуків. Дякую вам від імені очільника громади Олександра ЛИСЕНКА та себе особисто за цю небайдужість. Ваші роботи допоможуть розвинути екологічну свідомість нашої громади та нагадати нам про важливість ощадливого використання ресурсів», – зазначила заступник очільника Сумської міської ТГ Віра МОТРЕЧКО.

Також у рамках акції відбувся безплатний майстер-клас з живопису «Smile of the spring». Створені його учасницями картини передадуть захисницям України.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет