Надрукувати
Перегляди: 780

ГО «Сумський бабський батальйон – ТИЛ» передала генератори закладам медицини та освіти, добровольчим формуваннями сумської громади.

Загалом було передано 17 приладів. Їх надала організація з Німеччини Blau-Gelbes Kreuz (Синьо-жовтий хрест). Генератори розподілили поміж добровольчими формуванням сумської громади, закладами освіти та медицини.

«Медичні заклади сумської громади мають альтернативні джерела живлення, але з часом медичне обладнання стає більш досконалим та потребує потужностей. Тому генератори ніколи не будуть зайвими, зважаючи на вимкнення світла. Війна триває, тому ми повинні бути підготовленими. Вдячний волонтерам, благодійникам за постійну допомогу та підтримку нашої громади», – зазначив заступник начальника управління охорони здоров’я Степан ПАК.

За словами директора КНП «Клінічна лікарня № 4» Дмитра КРАВЦОВА, генератори допоможуть надавати безперебійну медичну допомогу в такий складний час для країни.

Волонтер «СББ-ТИЛ» Віталія ВЕРЕМІЄНКО розповіла, що організація Blau-Gelbes Kreuz неодноразово надавала допомогу як Сумській області, так й іншим. Загалом з листопада 2022 року по березень 2023 року німецькі партнери передали через «СББ-ТИЛ» для Сумської, Чернігівської та Харківської областей більше 300 генераторів по 5 кВт та понад 600 – по 2,5 кВт. Прилади меншої потужності відправили військовим, котрі несуть службу на лінії зіткнення. Більшої – отримали, зокрема, заклади освіти, комунальні підприємства критичної інфраструктури, військові Сумської міської ТГ.