0012.jpg

Чергова зустріч очільника Сумської МТГ Олександра ЛИСЕНКА з головами квартальних комітетів традиційно пройшла у форматі відкритого діалогу.

Активну участь в обговоренні нагальних питань жителів приватного сектору взяли заступник очільника громади Віра МОТРЕЧКО, перший заступник директора департаменту соціального захисту населення Світлана МАРИНЧЕНКО, директор КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО.

Основну увагу під час зустрічі приділили інформуванню голів квартальних комітетів про широкий спектр соціальних послуг – їх на території Сумської МТГ наразі надають шість установ. Кожен представник органу самоорганізації населення отримав інформаційну листівку з телефонами цих закладів, профільних посадовців і гарячих ліній соціального напрямку для подальшого поширення серед жителів.

Крім того, присутнім презентували сайт департаменту соціального захисту населення та акцентували увагу на дії програми європейського зразка - Університет третього віку, яка надає цілий спектр безплатних соцпослуг літнім людям, пропонуючи цікаве дозвілля й допомогу різного напрямку.

Далі за традицією очільник міської ТГ відповів на питання голів квартальних комітетів. Серед популярних тем – ремонт доріг, транспортне сполучення та стихійні звалища.

Олександр Лисенко запевнив: попри воєнний стан і спрямування левової частки бюджету на зміцнення обороноздатності та підтримку захисників, життєдіяльність громади сьогодні підтримуватиметься на належному рівні.

«Ми повертаємося до нормального життя. Бо, незважаючи на війну, всі жителі громади повинні жити в комфортних умовах. Ми також хочемо, щоб наші захисники й захисниці, повертаючись з фронту, бачили місто чистим, бачили, що ми піклуємося про їхніх рідних і про кожного жителя громади. Тому ми продовжуємо ремонтувати дороги, прибирати території, надавати соціальну підтримку людям, намагаємося забезпечувати громаду теплом, водою і всім необхідним для нормального життя».

Олександр Лисенко подякував головам квартальних комітетів за високу дисципліну й відповідальну роботу під час воєнного стану, і окремо – за волонтерство, яке допомагає швидше рухатися до Перемоги.