0012.jpg

Благодійний фонд «Колохати» передав управлінню охорони здоров’я першу партію гуманітарної допомоги, яку розподілять між лікувальними закладами сумської громади.

В основному це медичні препарати, передбачені для амбулаторного лікування пацієнтів. В отриманні допомоги сприяло КП «Електроавтотранс».

«Ліки будуть розподілені переважно між закладами первинної ланки. Це здебільшого медикаменти для амбулаторного лікування, зокрема серцево-судинних захворювань і дихальних шляхів. Є також захисні екрани для лікарів, – розповіла начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО. – Дуже вдячні БФ «Колохати» за допомогу. Це перший етап співпраці з ними, але не останній: наразі формуємо другий перелік потреб наших закладів у ліках для отримання наступної партії допомоги».

За словами очільника Сумської МТГ Олександра ЛИСЕНКА, протягом воєнного стану громада взаємодіє з багатьма благодійними фондами. Лікувальні заклади вже отримали велику кількість гуманітарної допомоги у вигляді медикаментів, індивідуальних засобів захисту для медиків, обладнання та генераторів для лікарень. Співпраця продовжується.

«Ми реагуємо на всі потреби лікарень і на всі пропозиції благодійних фондів, бо здоров’я жителів громади та підвищення якості медичної допомоги – один із наших пріоритетів, – зазначив Олександр Лисенко – Дякую всім волонтерам і благодійникам, які надають допомогу нашій громаді у цей непростий час. Для нас ця увага дуже вчасна і дуже потрібна».

Директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Алла ОВОДЕНКО акцентувала увагу на тому, що отримані ліки видаватимуться пацієнтам лише за призначенням сімейних лікарів.