Надрукувати
Перегляди: 1546

Учні сумської школи № 10 відвідали базу роти поліції особливого призначення, підпорядкованої ГУНП України в Сумській області, де для них було організовано цікаву та пізнавальну екскурсію.

 

Правоохоронці подбали про те, аби дітлахи отримали якомога більше знань про роботу поліції, головним завданням якої є захищати та оберігати спокій громадян.

Начальник сектору Управління превентивної діяльності ГУНП України в Сумській області Сергій ТАРАСЕНКО говорить: «Діти повинні змалечку розуміти, що працівники поліції – це захисники та помічники. Тому до них не лише можна, але й необхідно звертатися за допомогою. Аби це роз’яснити, й було організовано цю екскурсію, тим більше, що діти завжди із захопленням сприймають такі зустрічі».

Екскурсію розпочали із відвідин кінологічного центру, де діти переглянули показовий виступ дресированих вівчарок, а також ознайомилися із основними методами дресирування собак. Цікавими виявилося ознайомлення школярів із спецспорядженням - бронежилетами, протигазами та іншими видами обладунків. Хлопці та дівчата залюбки приміряли їх на себе та уважно слухали бійців роти спецпризначення, які розповідали про те, за яких умов і як саме їм доводилось застосовувати ту чи іншу річ. Отримали учні і можливість посидіти у поліцейському автомобілі, який вони бачать кожного дня на вулицях Сум.

Паралельно із цим правоохоронці детально розповіли малечі про необхідність дотримуватися правил дорожнього руху для пішоходів, а з огляду на те, що розпочалися літні канікули – це є особливо актуальним.

Від побаченого та почутого школярі були в захваті. Вони подякували правоохоронцям за таку змістовну зустріч, а останні пообіцяли що ця екскурсія була далеко не останньою.