0012.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику Сумської міської ТГ Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про ситуацію в галузі.

Посадовець повідомила, що наразі на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я громади перебувають 1362 людини (діти – 146). Лікарні забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги таким хворим.

Ситуація з захворюваністю на COVID-19 – стабільна. Протягом тижня занедужали 98 сумчан, серед яких вісім дітей. У стаціонарі КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» проходять лікування четверо дітей з підозрою на хворобу. У стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» перебувають 10 сумчан (всі отримують кисневу терапію, один хворий – у реанімації), стільки ж – у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» (один пацієнт перебуває у відділенні інтенсивної терапії).

Захворюваність на ГРВІ та грип знизилася на 5%: за останній тиждень зареєстрували 833 нові випадки. Частка дітей серед усіх хворих становила 60%. Загалом серед дитячого населення, як і раніше, переважали недужі віком 5 – 14 років, серед дорослого – віком 30 – 64 роки. Госпіталізували минулого тижня 49 сумчан (70% – діти) – 6% від усіх недужих. Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип наразі на 40% нижчий за цілорічний пороговий рівень.